СМЯНА НА ГРАФИЧНА КАРТА И ЧИПСЕТ НА ЛАПТОП

В сервиз за лаптопи – remontlaptop.bg, смяната на повредена видеокарта и чипсет на лаптоп се извършва от техници с богата практика в подмяната на компоненти на BGA монтаж. При ремонта използваме нови оригинални чипове и качествени консумативи. Подменяме изгорели видеокарти и чипсети  на ATI и NVIDIA, които се използват в преносимите компютри.

 

След всяка смяна на видеокарта/чипсет за лаптоп, предоставяме 6 м. гаранция върху извършената поправка. Гаранцията покрива както изправността на смененият чип, така и самата работа по монтажа на компонента.

 

След всяка смяна на видеокарта/чипсет за лаптоп, предоставяме 6 м. гаранция

 

Разполагаме в наличност с някои от най-популярните чипсети и видеокарти, които се използват в различните марки лаптопи. Резервните части отсъстващи от наличност поръчваме от проверени доставчици.

 

Често срещана повреда в един лаптоп е дефект е изгоряла видеокарта или чипсет. Подобен тип повреди са около 50% от всички останали, т.е. въпросните ремонти са обичайна практика. Има няколко основни причини за излизането на тези интегрални схеми от строя:

 

Вследствие продължителна работа. Всеки електронен компонент, включително видеокартата на лаптопа, има живот с приблизителна продължителност, която варира в зависимост от технологията на производството му и от условията, при които той работи – без наличие на допълнителни фактори, които да намалят живота му. Но практиката показва, че въпросните „допълнителни фактори” в един лаптоп е невъзможно да се избегнат. Тях ще опишем в следващите абзаци.